Share to Facebook Share to Twitter
Delen

  _40U7982_gecomprimeerd.jpg

  Schüsslerzouten

  Wie was Schüssler?

  Schüssler was een Duitse homeopaat en leefde van 1821-1898. Hij kwam uit Oldenburg (Duitsland) en hij werkte aan een geneeswijze die de cellen gezond en functioneel houdt. Hij kwam hierbij tot de conclusie dat iedere lichaamscel bepaalde behoeften heeft aan zeer specifieke voedingsstoffen in een specifieke vorm. Deze voedingsstoffen herkende men als mineraalstoffen of ‘levenszouten’.

   

  Schüssler bewees dat bepaalde mineralen (mineraalzouten) voor de behoeften van de cellen bijzonder belangrijk zijn. Hij koos in eerste instantie 12 mineraalzouten. De 12 basis mineraalzouten van Schüssler hebben een celregulerende en opbouwende functie. Hij onderzocht vervolgens in welke vorm de cellen deze mineraalzouten het beste kunnen opnemen en verwerken. Deze zouten kwamen bekend te staan als de Schüsslerzouten . In een later stadium werden hier nog eens 15 zouten aan toegevoegd zodat er nu 27 Schüsslerzouten beschikbaar zijn.

   

  Schüsslerzouten en ik

  Om gezond te blijven kun je niet zonder mineraalzouten uit de voeding. Als je mineraalhuishouding verstoord is, voel je je niet fit.

  Schüssler gaat er vanuit dat als je dat tekort weer aanvult je mineraalhuishouding en daarmee uiteindelijk de hele mens,  weer in balans komt. 

  De Schüsslerzouten (mineralen of mineraalzouten) zijn zo verdund dat ze in een verkleinde hoeveelheid in de tablet zitten. Schüsslerzouten bevatten geen magnesium stearaat en bevatten 250 mg werkzame stof. Hierdoor kunnen de werkzame stoffen optimaal worden opgenomen door de cellen.

  Op die manier wordt de balans in je mineraalhuishouding weer teruggebracht en voel je je weer fitter.

   

  Schüsslerzouten zijn geen vervanging van voeding
  Goede voeding is essentieel voor een goede mineraalhuishouding en normaal gesproken krijg je voldoende mineralen binnen via je voeding. Toch gebeurt dat niet altijd. Hoe komt dat?
  Soms zijn de cellen niet in staat om die mineralen uit de voeding op te nemen omdat de omstandigheden dat tegenwerken. Denk bijvoorbeeld aan omgevingsfactoren zoals een drukke baan of medicijngebruik.

  Er zijn verschillende  omstandigheden waardoor de cellen niet in staat zijn om de juiste mineralen uit de voeding te halen. De Schüsslerzouten reguleren de cellen. Je zou kunnen zeggen dat de stofwisseling van de cellen weer wordt hersteld met behulp van de Schüsslerzouten. Je moet de zouten niet verwarren met een voedingssupplement.


  Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder therapeutische indicaties, die worden toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Lees voor gebruik de bijsluiter.

  Zoek een verkooppunt
  km